Receptes

Des de l’any 2004, i després de conèixer l'experiència del Festival de Sopes de Lille (França), 9 Barris Acull i la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements organitzen el Festival de Sopes del Món amb l’objectiu de fomentar la convivència i les relacions entre veïns/es.

Per què un festival de sopes? Primer com una excusa per a trobar-se, i segon perquè la sopa és un símbol de barreja i alhora de diferència, d'alguna cosa molt pròpia i alhora molt universal. Totes les sopes comparteixen uns elements bàsics (el foc, l’aigua i l’olla, etc.), i a partir d’aquí la diversitat és quasi infinita: vegetals, carns, espècies..., i tot allò que cada poble i cada família tingui a l’abast. Les sopes són doncs en essència les mateixes i alhora úniques; totes diferents i totes semblants, com les persones.

El festival és una bona excusa per trobar-nos: els veïns i veïnes tenim l'oportunitat de sortir al carrer, i compartir tradicions culinàries d’arreu. No hi ha res millor que la calor de les sopes per trencar el gel i per deixar de banda prejudicis i estereotips, i donar-nos l’oportunitat de conèixer-nos i plantejar plegats noves iniciatives perquè l'ebullició actual dels nostres barris es tradueixi en unes condicions de vida millors per a tothom.

Us animem a descarregar-vos les receptes de les diferents edicions del Festival per anar fent boca, i sobretot, us animem a venir i gaudir d’aquesta màgica festa de la convivència!


2016
2015
2015
2014

D’altra banda, l’any 2009 l’Editorial Viena va publicar les receptes de sopes del Festival. Si us interessa adquirir aquest llibre, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada