La història


Des de l’any 2004, i després de conèixer l'experiència del Festival de Sopes de Lille (França), 9 Barris Acull i la Xarxa d’Intercanvi de Coneixements organitzen el Festival de Sopes del Món amb l’objectiu de fomentar la convivència i les relacions entre veïns/es.

Per què un festival de sopes? Primer com una excusa per a trobar-se, i segon perquè la sopa és un símbol de barreja i alhora de diferència, d'alguna cosa molt pròpia i alhora molt universal. Totes les sopes comparteixen uns elements bàsics (el foc, l’aigua i l’olla, etc.), i a partir d’aquí la diversitat és quasi infinita: vegetals, carns, espècies..., i tot allò que cada poble i cada família tingui a l’abast. Les sopes són doncs en essència les mateixes i alhora úniques; totes diferents i totes semblants, com les persones.

El festival és una bona excusa per trobar-nos: els veïns i veïnes tenim l'oportunitat de sortir al carrer, i compartir tradicions culinàries d’arreu. No hi ha res millor que la calor de les sopes per trencar el gel i per deixar de banda prejudicis i estereotips, i donar-nos l’oportunitat de conèixer-nos i plantejar plegats noves iniciatives perquè l'ebullició actual dels nostres barris es tradueixi en unes condicions de vida millors per a tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada